Haz
5
2015

Sabit Kıymet Modülü İçinden Manuel Varlık Kartı Oluşturulaması

Sabit Kıymet Modülünde varlık kartı oluşturma işlemi, Borçlar Muhasebesinden girilen faturalar kaynak kullanılarak yapılabildiği gibi, hiçbir borç faturası kaynak olarak kullanılmadan direk Sabit Kıymet Modülü içinde manuel olarak da oluşturulabilir.  Bu konuda Sabit kıymet kartının FA Modülü içerisinde manuel olarak oluşturulmasını inceleyeceğiz.

Varlıklar > Varlık Çalışma Ekranı menüsü aracılığı ile açılan Varlık bul ekranında Eklemeler ya da Hızlı Eklemeler butonu basılarak manuel varlık ekleme işlemi yapılabilir.

1

Eklemeler butonuna tıklandığında karşımıza yeni oluşturulacak varlık bilgilerinin girileceği ekran gelir. İlk ekranda Varlık Tanımı, Kategori, Varlık Anahtarı ve Varlık Birim sayısı bilgilerinin girilmesi gerekiyor.

Manuel oluşturulan Varlık için kaynak fatura bilgisi girilecekse Kaynak Satırlar butonuna basılarak kaynak bilgilerinin girileceği ekran açılır. Kaynak Fatura bilgisi girilmeyecekse Devam butonuna basılarak bir sonraki ekrana geçilir.

2

Bu ekranda Varlığın ekleneceği Defter bilgisi, varlığa ilişkin maliyet bilgileri, amortisman dağıtım yöntemi (varlık ömrü), aktife girme tarihi ve amortisman dağıtım esası bilgileri seçilerek Devam butonuna basılır ve bir sonraki ekrana geçilir.

Amortisman dağıtım Yöntemi ve Amortisman dağıtım esası bilgileri bir önceki ekranda seçilen varlık kategorisi üzerine tanımlı olan bilgilerden otomatik olarak gelecektir. Fakat istenirse varlık özelinde bu bilgiler değiştirilebilir.

3

Sonraki ekran varlık yerleşim atamalarının yapılacağı ekrandır. Bu ekranda varlığın kaç biriminin, hangi kişiye, hangi gider hesabına ve hangi yerleşime atanacağı bilgileri girilir.

Atama satırları varlığın toplam birim sayısını geçmeyecek şekilde birden fazla satır olarak yapılabilir. Gider hesap birleşimindeki hesap segmenti önceki ekranda seçilen varlık kategorisi üzerinden otomatik olarak gelmektedir fakat istenirse hesap değiştirilebilir.

Bilgilerin girilmesinin ardından son olarak Bitti butonuna basılır.

4

Bitti butonuna basılmasının ardından varlık ekleme işleminin oluştuğuna dair bilgi mesajı alınır. Alınan bilgi mesajı içinde eklenen varlığın varlık numarası görülebilir.

5

Mesaj Tamam butonuna basılarak kapatılır. Eklenen yeni varlık Varlıklar > Varlık Çalışma Ekranı üzerinden kontrol edilebilir

 

 



Yorum yapın

*