Haz
19
2015

Sevkiyat Planlama

Merhaba,

Müşterinin sipariş verdiği ürünün talep ettiği varış tarihine göre depodan sevk tarihi planlamasını otomatik yapmak için aşağıdaki setupların yapılması yeterlidir.

Öncelikle müşterinin sevk edilecek adresine yolda geçen süre kurulumu bölgelere göre yapılacağından bölge aktarımları için müşteri sevk adresi üzerindeki İl bilgisi alınır.

 

1

 

 

Bölge aktarımları için, arayüzde aşağıdaki şekilde tanımlama yapılır.

2

 

Aşağıdaki menü adımından “Yerleşim – Bölge Eşlemesi” eşzamanlı programı çalıştırılacak, tüm lokasyonlarla bölge arayüzünde bulunan dataların eşleştirmesi yapılır.
Sipariş Yöneticisi Yetkili Kullanıcısı > Sevkiyat > Arayüzler > Çalıştır

3

 

Yukarıdaki program çalıştırıldıktan sonra, yine aynı menü adımından “Bölge Arayüzü” çalıştırılarak bölge arayüz ekranına tanımı yapılan bölge bilgisi içeri alınır.

4

Ardından, aynı menü adımından “Sevkiyat Yerlerini İçe Aktar” eşzamanlı programı çalıştırılır.

5

 

Yapılan işlemlerden sonra, “Bölgeler ve Alanlar” ekranına bölge ve lokasyon bilgisinin geldiği görülür.

Menü Adımı: Sipariş Yöneticisi Yetkili Kullanıcısı > Kur > Sevkiyat > Bölgeler > Bölgeler ve Alanlar

6

Sevkiyat methodu için önce aşağıdaki menü adımından kargo tanımı yapılır. Tanımlama yapıldıktan sonra, “Organizasyon Atamaları” butonuna basılarak organizasyon ataması yapılmalıdır.

Menü Adımı: Sipariş Yöneticisi Yetkili Kullanıcısı > Kur > Sevkiyat > Taşımacılar, Maliyet Tipleri > Taşımacılar

7

Tüm bu tanımlamalar tamamlandıktan sonra, çıkış yerinden hedef yerine kadar yolda geçen süre tanımlanır.
Menü Adımı: Sipariş Yöneticisi Yetkili Kullanıcısı > Kur > Sevkiyat > Taşımacılar, Maliyet Tipleri > Yoldaki Sevkiyat Süresi

8

 

Sevkiyat planlamayla ilgili kurulumlar bu aşamada tamamlanmıştır.

Sipariş ekranında girilen “Planan Varış Tarihi” bilgisine göre “Planlanan Sevk Tarihi” alanının otomatik olarak verilen süreye göre hesaplandığını görelim.

Aşağıdaki ekran görüntüsünde görüldüğü gibi siparişin başlık sekmesinde yer alan “Sevkiyat Yöntemi” ve “Sipariş Tarihi Tipi” alanlarının muhakkak dolu ve doğru değer olarak girilmiş olması önemlidir.

9

Setuplarda, ilgili Sevkiyat Yöntemi için çıkış yerinden varış lokasyonuna kadar geçen süreyi 9 gün olarak tanımlamıştık.

Sipariş satır girişinde, ürünün müşteriye ulaşması gereken tarih “Planlanan Varış Tarihi” alanına yazılır. “Planlanan Sevk Tarihi” alanının yolda geçen süreye göre otomatik olarak hesaplandığı görülür.

10

Umarım işinize yarayacak bir konu olmuştur.



Yorum yapın

*